Ingrediënten
  • 130 gram bloem
  • Snufje suiker
  • Halve theelepel baking soda
  • 1 theelepel gist
  • Snufje zout
  • 120 milliliter melk
  • 150 milliliter warm water
  • 3 eetlepels suiker
  • 150 gram aardbeien, door de helft
  • Rasp van 1 citroen
  • Sap van een kwart citroen
  • Halve eetlepel balsamico azijn
  • Scheutje olie
  • 30 gram boter
Sabine
20 min.
2 pers.
Ingrediënten
  • 130 gram bloem
  • Snufje suiker
  • Halve theelepel baking soda
  • 1 theelepel gist
  • Snufje zout
  • 120 milliliter melk
  • 150 milliliter warm water
  • 3 eetlepels suiker
  • 150 gram aardbeien, door de helft
  • Rasp van 1 citroen
  • Sap van een kwart citroen
  • Halve eetlepel balsamico azijn
  • Scheutje olie
  • 30 gram boter

De crumpet lijkt wel de liefdesbaby van wafels en pannenkoeken: een dikke luchtige, Britse pannenkoek

In Nederland kennen we pannenkoeken, poffertjes, flensjes en wafels, maar met crumpets zijn we (nog) niet zo bekend. Zonde, want dit gerechtje hoort zeker in dit rijtje thuis. Een crumpet is een heerlijk luchtig pannenkoekachtig gerecht en wordt gemaakt zonder ei, maar met gist. Normaal zijn het kleine ‘pannenkoekjes’ maar Gordon Ramsay maakt een grote, want – zo redeneert de chef – die is perfect om te delen. Ideaal voor een brunch met je geliefde.

Perfect om mee te ontbijten of te brunchen.

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.

Zo maak je het:

  • Zeef de bloem in een kom, voeg de suiker, baking soda, gist en het zout toe en roer.
  • Doe de melk in een pannetje en zet het op laag vuur. Laat de melk niet koken, maar zet het vuur af zodra de melk begint te koken. Voeg daarna 150 milliliter warm water toe aan de melk en roer.
  • Schenk de helft van de melk bij de kom met bloem en roer. Doe de rest van de melk ook in de kom wanneer de ingrediënten zijn vermengd en roer opnieuw goed.
  • Dek de kom af en laat het 1 uur op een warme plek staan.
  • Doe de suiker in een koekenpan en verhit de suiker. Voeg de aardbeien toe wanneer de suiker bruin begint te kleuren. Voeg de citroenrasp toe en schud de pan zodat de ingrediënten met elkaar vermengen.
  • Voeg daarna de citroensap en balsamicoazijn toe. Schenk de aardbeien daarna in een kom.
  • Haal het beslag na uur weer tevoorschijn. Verwarm een koekenpan met een beetje olie. Schenk daarna het beslag in de kom wanneer de pan goed verwarmd is. Zet daarna het vuur af.
  • Snijd de boter in stukjes en laat ze aan de zijkanten bij de koekenpan inglijden. Laat de crumpet in de pan tot de bovenkant droog begint te worden. Draai daarna even om en laat nog een minuutje liggen. Haal de crumpet daarna uit de pan en doe op een bord.
  • Verdeel de aardbeien over de crumpet. Serveer eventueel met slagroom of crème fraîche.

Lees ook: Zo maakt Gordon Ramsay zijn tomatensoep met zongedroogde tomatenpesto

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Gordon Ramsay | Beeld: Videostill YouTube Gordon Ramsay