De gootsteenzeef ziet er meteen een stuk frisser uit!

Hoe goed je jouw borden voor het afwassen ook schoonspoelt, je gootsteenzeef zit altijd vol met etensresten. En dat is fijn, want dat betekent dat hij zijn werk goed doet. Maar het ziet er niet bepaald smakelijk uit. Gelukkig is er een handige manier om jouw gootsteenzeef schoon te krijgen. 

Op één na vieste plek

Een gootsteen krioelt vaak van de bacteriën. Volgens studies van NSF International is de gootsteen de op één na vieste plek in de keuken. Dit komt door de etensresten en het vocht dat achterblijft. En dit gaat ook allemaal in de gootsteenzeef zitten. Het is daarom belangrijk dat je deze regelmatig schoonmaakt. Bij voorkeur een keer per week, of na het werken met rauw vlees of vieze aardappelschillen. Gelukkig is het schoonmaken van de gootsteenzeef geen grote klus.

Tandenborstel

De gootsteenzeef heeft kleine gaatjes, waardoor je er niet altijd makkelijk bij komt met een spons of afwasborstel. Probeer daarom eens een tandenborstel. Door de kleine borstels kun je de zeef makkelijk schoon schrobben en pak je ieder gaatje mee. Doe de gootsteenzeef daarna in het bovenste rek van de vaatwater. En tada! Jouw gootsteenzeef ziet er meteen een stuk frisser uit en is weer goed schoon.

In een bakje

Heb je geen vaatwasser? Dan kun je de gootsteenzeef ook in een kleine kom leggen. Vul de kom met warm water en doe daar wat afwasmiddel bij. Laat het weken in het water en beweeg het een beetje, zodat er in alle gaatjes van de gootsteenzeef afwasmiddel komt. Wanneer de zeef schoon is, haal je deze uit het bakje en leg je ‘m weer in de gootsteen.

Lees ook: Handig: met deze 6 etenswaren kun je ook schoonmaken

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: The Kitchn, ELLE Eten | Beeld: Pexels