Naomi

Gourmetten zonder geur naderhand, ideaal!

Een feestdag is natuurlijk een uitgelezen kans om dat gourmetstel weer van zolder te halen. We grijpen elk excuus aan om lekker met z’n allen aan tafel te zitten en dat is natuurlijk ook heel gezellig. Toch is die geur na die tijd wat minder fijn. Voor je gevoel ruikt je huis nog dagen naar het gourmetten en dat is uiteraard niet te bedoeling. Gelukkig ben je er zo vanaf met deze handige tips!

Zo heb je wel de lusten en niet de lasten.

Ventileren

De eerste tip is om vooral alles goed te luchten. Zet de afzuigkap aan, gelijk na het gourmetten. Het liefst nog tijdens, maar dat geeft zo’n naar geluid. Zet wel vast de ramen open. Op die manier kan de geur weg. Als alles potdicht zit, kan het geen kant op en gaat het in de meubels en gordijnen zitten.

Tips

Andere manieren om van de geur af te komen zijn:

  • Koffiebonen: Je ziet ze vaak liggen bij parfumerieën: koffiebonen. Dat is niet voor niets, want koffiebonen neutraliseren de geur. Je kunt ze ook inzetten tijdens het gourmetten. Laat bijvoorbeeld koffie op een laag pitje verdampen.
  • Azijn: Naast koffiebonen werkt ook azijn neutraliserend. Zet na het gourmetten een of twee lage schaaltjes met azijn in de woonkamer.
  • Geurkaarsen: Haal geurkaarsen of geurstokjes in huis. Bepaalde kaarsen en stokjes ruiken zo sterk dat je na een paar uur niets meer ruikt van de gourmet.
  • Wasverzachter: Zet meteen na het gourmetten een pan met water en wasverzachter op een laag pitje. Dit verspreidt een heerlijke geur door de woonkamer. Dit kun je ook doen met een vaatwastablet of waspoeder.
  • Kruidenmengsel: Maak een kruidenmengsel van de schillen van citrusvruchten, kruidnagel, nootmuskaat en een kaneelstokje. Zet dit in een laag water op het vuur en je woonkamer ruikt binnen no time heerlijk kruidig!

Lees ook: Zo bak je zelf een stokbrood

Wil je dit recept bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Tips en Weetjes | Beeld: Videostill YouTube