Maayke

Het enige dat je nodig hebt voor een aangekoekte pan is een eenvoudig droogtrommeldoekje

We zien vaak handige schoonmaaktips op het internet voorbij komen. Bij veel van deze tips hebben wij onze vraagtekens of deze werkelijk wel zo goed werken als dat gezegd wordt. Toch hebben we één tip voor je waarvan we zeker weten dat het fantastisch werkt. Voor een aangekoekte pan heb je namelijk alleen een droogtrommeldoekje nodig om deze weer als nieuw te krijgen.

Het lijkt bijna magisch hoe makkelijk je de aangekoekte resten uit je pan verwijdert met een droogtrommeldoekje.

Aangebrande pan

Heb je je avondeten laten aanbranden en blijf je zitten met een aangekoekte pan vol verbrande etensresten? Dan wil je deze pan natuurlijk weer als nieuw krijgen zónder uren al schrobbend in de keuken door te brengen. Gelukkig hebben wij een manier voor je gevonden waarbij je dat schrobwerk achterwege kunt laten en je pan gemakkelijk weer brandschoon krijgt. Het enige dat je nodig hebt voor deze tip is een eenvoudig droogtrommeldoekje.

Benodigdheden

Voor deze ‘magische’ tip heb je slechts een aantal producten nodig:

  • Een paar druppels afwasmiddel
  • Gekookt water
  • Een droogtrommeldoekje

Methode

En dan nu het belangrijkste, want hoe krijg je je aangekoekte pan schoon met deze drie middelen? Voeg om te beginnen een paar druppels afwasmiddel in de pan. Schenk een dun laagje gekookt water toe aan de pan en leg het droogtrommeldoekje,  ondergedompeld in het kokende water, op de bodem van de pan. Laat de pan op deze manier een uur lang staan. Was na een uur de pan op de normale manier af en je zal zien dat de aangebrande etensresten er met gemak van af komen! Simpel, toch?

Lees ook: Is jouw gietijzeren pan helemaal verroest? Zo maak je ‘m weer schoon!

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: The Kitchn | Beeld: videostill YouTube