Een lepel is alles wat je nodig hebt

Een blik is nog altijd het beste open te maken met een blikopener. Maar zo’n opener is altijd vermist wanneer je ‘m nodig hebt, of valt op zo’n moment onfortuinlijk uit elkaar. Niet heel handig. Hoe je dat karweitje dan oplost? Met een lepel.

Een lepel is niet alleen handig voor het eten van soep.

Onhandig

Geen blikopener in huis hebben, of eentje die kapot is, is natuurlijk nooit handig. Je komt daar ook altijd pas achter wanneer je een blikopener nodig hebt. Naar de winkel gaan is een optie, maar wie heeft daar nu zin in? Je kunt het blik te lijf gaan met een mes, maar de mensen onder ons die dat weleens hebben geprobeerd kunnen waarschijnlijk beamen dat dat alles behalve handig is en we durven te wedden dat een deel van de mensen zichzelf heeft verwond tijdens het gevecht met het mes en het blik. Maar… hoe maak je dan dat blik open?

Openen
Een lepel is toch helemaal niet scherp? Dat klopt. Maar je kunt het eetgereedschap prima gebruiken om een blik open wanneer er in geen velden of wegen een blikopener te vinden is. Benieuwd hoe? Bekijk dan onderstaande video. Pas op: doe wel voorzichtig wanneer je een lepel gebruikt. Op deze manier kun je je eerder aan het blik snijden dan wanneer je een blikopener gebruikt. Dit is echt een ‘noodoplossing’. Wij raden je toch aan om gewoon een blikopener aan te schaffen.

Dit recept bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Good Housekeeping | Beeld: Videostill YouTube DaveHax