Marlieke

Toast met gebakken ei serveer je in een handomdraai met deze truc

Een eitje bakken is geen kunst, maar het perfécte eitje bakken wel. Gelukkig staat het internet vol met handige tips en trucs. Kende jij deze truc bijvoorbeeld al waarbij je het gebakken ei als het ware om het brood heen vouwt? Wij nog niet, maar deze foodhack van TikTok gaan we binnenkort zeker proberen. Je broodje gebakken ei zet je voortaan in een handomdraai op tafel.

Broodje ei

TikTok-gebruiker mrs_dee_penda probeerde deze foodhack uit, en met succes. Wat je precies moet doen? Verwarm een koekenpan en vet in met een beetje boter. Voeg vervolgens een losgeklopt ei toe aan de pan. Wentel twee boterhammen om in het ei zodat beide kanten ermee bedekt zijn. Leg de boterhammen dan bovenop het ei. Als het eitje aan één kant stevig is, draai je hem om met een spatel. Bak dan de andere kant: hiermee toast je ook direct het brood in de pan. Vouw dan het ei tussen het brood en voilà, daar is je perfecte broodje ei.

@mrs_dee_penda

Saw this one online, I gave it a try, It’s not my best but it came out good! ?#tiktokfood #viralfood #foodhacks

? original sound – Mrs. Dee Penda

Foodhacks met ei

Eitjes zijn heel veelzijdig en vallen bij veel mensen in de smaak. Het is dan ook geen verrassing dat het internet vol staat met lifehacks voor de perfecte bereiding van eieren. Ken je bijvoorbeeld deze Japanse truc voor heerlijke gebakken eitjes al? En wist je dat je eieren ook gewoon in de airfryer kunt koken? Wij proberen het graag allemaal uit! Ken jij nog meer trucjes? Laat het ons weten!

Lees ook: Lifehack: met deze truc gooi je overgebleven kookvet makkelijk weg

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: TikTok | Beeld: Unsplash