Met dit makkelijke trucje til je jouw ontbijt naar een hoger niveau

Zet je ook graag een kom warme havermoutpap op tafel voor het ontbijt? Dat snappen we wel. Het gezonde, vullende ontbijtje is namelijk perfect aan te passen op je favoriete smaken. Wij maken hem voortaan met deze truc om hem nog meer diepte geven!

Kort roosteren

Natuurlijk zijn er talloze manieren om je kommetje havermout een interessante smaak te geven. Denk aan het toevoegen van een snufje kaneel, vers fruit of een dikke klodder pindakaas. Maar ook tijdens de bereiding kun je al iets doen om je havermout smaakvoller te maken. Door van tevoren de havervlokken kort te roosteren, krijg je een nog lekkerder papje.

Zo ga je te werk

Verwarm een (antiaanbak)pan op halfhoog vuur en doe hierin de rauwe havermoutvlokken. Laat ze een paar minuten roosteren. Blijf voortdurend roeren, zodat de haver niet aanbrandt. Wanneer de haver bruin begint te kleuren en een aromatische geur gaat verspreiden, zijn ze klaar. Nu kun je de havervlokken gebruiken in de bereiding van je havermout zoals je dat normaal doet. Je zult ongetwijfeld het verschil proeven! Tip: deze truc werkt ook goed als je havervlokken gebruikt om koekjes of taartbodems te maken.

Lees ook: Deze heerlijke manier om havermout te bereiden gaat viral

Wil je dit recept bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Real Simple | Beeld: Pexels