Esther Reitsema

Zo til je je soep naar een hoger niveau!

Pompoensoep, een goedgevulde goulash of een kom snert; bij Kookfans houden we van allerlei soorten soep, maar stiekem gaat er toch echt niets boven een ouderwetse groentesoep. Het is niet moeilijk om te maken, maar er zijn wel een aantal ingrediënten die je kunt toevoegen voor een nóg lekkerder resultaat. 

1. Citroensap

Citroensap komt bij het maken van veel gerechten van pas, en zo ook bij groentesoep. Het zorgt ervoor dat alle smaken in balans blijven, en geeft een frisse twist aan je soep. Het lekkerste is hierbij natuurlijk om sap van een verse citroen te gebruiken in plaats van uit een flesje.

2. Yoghurt

Vaak wordt room gebruikt om een soep romiger te maken. Er is echter ook een minder zwaar en vet alternatief, namelijk yoghurt. Je kunt dit dus in plaats van room toevoegen als je een romige soep wil, maar ook op de lijn wil letten. Let er hierbij wel op dat je de yoghurt pas toevoegt als de pan van het vuur is, anders kan het gaan klonteren.

3. Sesamolie

Je zou het misschien niet denken, maar een paar druppels sesamolie door je groentesoep kan wonderen doen. Zorg ervoor dat je niet teveel toevoegt, want dan kan het de hele smaak van de soep overnemen. Begin met één à twee druppels, proef goed en voeg dan naar smaak meer toe.

4. Worcestershire Sauce

Ook van Worcestershire Sauce had je waarschijnlijk niet verwacht het ooit in de soep te gebruiken. Toch is het echt heel lekker! Hier geldt overigens hetzelfde als bij sesamolie: less is more. Je wil immers niet dat je groentesoep alleen nog maar naar Worcestershire Sauce smaakt.

Lees ook: Bak jouw biefstuk in 5 stappen net als in een restaurant

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Favor Flav | Beeld: Adobe Stock