Kookfans

Zo doe je dat!

Bestel jij graag biefstuk in een restaurant, maar lukt het je maar niet om het vlees thuis nét zo lekker te krijgen? Hij is te rauw, te doorbakken, te droog of juist niet droog genoeg. Maar geen zorgen, want dankzij dit stappenplan bak jij in vervolg de lekkerste biefstuk! 

Stap 1: gebruik goed vlees

Er bestaan veel verschillende soorten rundvlees, maar voor een lekkere biefstuk kun je het beste ossenhaas of tournedos gebruiken. Ook de kogelbiefstuk doet het goed!

Stap 2: gooi je biefstuk niet koud in de pan

Vaak halen we de biefstuk uit de koelkast en doen we hem direct in de pan. Fout! Je biefstuk moet eigenlijk een halfuur op kamertemperatuur komen. Gooi je hem namelijk te koud in de pan, dan kan het zijn dat de binnenkant niet gaar wordt.

Stap 3: kruid je biefstuk

Kruid de biefstuk nadat je hem op kamertemperatuur hebt laten komen met kruiden die jij lekker vindt.

Stap 4: bakken!

Nu is het tijd om de biefstuk te bakken. Dit doe je door een koekenpan op hoog vuur te verhitten en dan een klontje boter toe te voegen. Wacht tot de boter bruin wordt en leg daarna de biefstuk in de pan. Bak deze 2 minuten aan elke kant voor een rare biefstuk, 3 minuten aan elke kant voor een medium rare biefstuk en 4 minuten voor medium biefstuk.

Stap 5: laat de biefstuk even met rust

Haal het vlees uit de pan en wikkel dit in aluminiumfolie. Laat het in de folie vijf minuten rusten. Hierdoor zal je stukje vlees sappiger worden!

Nu kun je de biefstuk serveren met een lekkere jus en bijgerechten naar keuze. Tip: een beetje kruidenboter smaakt er ook heel lekker bij. Eet smakelijk!

Ook lekker: Recept: pasta met biefstuk en champignonsaus

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Kookfans archief | Beeld: Adobe Stock