Maayke

Maak jij deze fout ook?

Als we in menig keukenkastje of in een lade kijken komen we ‘m tegen: de citroenpers. Dit handige hulpmiddel maakt het persen van je citroenen een stuk makkelijk. Je legt een halve citroen er in en perst bijna de helft meer citroensap uit de vrucht dan wanneer je dit met de hand zou doen.

Wist je dat bijna iedereen een citroenpers verkeerd gebruikt?

Citroenpers

Toen wij deze afbeelding op Instagram tegenkwamen, stonden we wel even met onze mond vol tanden. Hoe is het toch mogelijk dat we bijna ons hele leven een citroenpers verkeerd gebruikt hebben? De grote fout zit ‘m in de manier van het plaatsen van een halve citroen in de pers. Veel mensen leggen bolle kant van de citroen in de onderste helft van de citroenpers. De platte kant waar het vruchtvlees zit, komt dan tijdens het persen tegen de zeef van de pers. We halen je uit je droom, want dit blijkt dus hartstikke fout te zijn!

Verkeerd om

De bedoeling van een citroenpers is, zoals hieronder op afbeelding aangeeft, dat je de platte kant van de citroen naar onder wijzend neerlegt. Huh? Ja inderdaad, dit was voor ons ook een grote verrassing, maar eigenlijk is het vrij logisch. Doordat je de kant van vruchtvlees niet door de zeef van de pers heen haalt, voorkom je dat je versgeperste citroensap alsnog vol met vruchtvlees zit. Zie hieronder het voorbeeld hoe het eigenlijk echt moet:

Lees ook: Houd je wel van een biertje op z’n tijd? Dan hebben we slecht nieuws voor je..

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: Instagram, Huayan Chen | Beeld: Wikimedia Commons, Fritzs