Amerikaanse recepten voor lekkere baksels vragen nog weleens om cakebloem

De Amerikaanse supermarkten zijn net iets anders bedeeld dan de super bij ons om de hoek. Wij gaan veelal zelf aan de slag met ingrediënten wanneer we bakken, maar in Amerika wil de thuisbakker het zichzelf graag wat makkelijker maken. Menig recept afkomstig van een Amerikaanse baksite vraagt dan ook weleens om cake flour, oftewel: cakebloem. In Nederland is dit wat minder bekend. Dus hoe kunnen we het vervangen? 

Je hoeft er maar twee ingrediënten voor te combineren.

Vervanger

Aan een kant-en-klare cakemix hoef je natuurlijk niet veel toe te voegen. De instructies op de verpakking vertellen je wel wat je moet doen en ook in Nederland zijn we bekend met deze kant-en-klare mix. Alleen je moet deze mix niet verwarren voor een alternatief voor cakebloem. Soms heb je voor een Amerikaans bakrecept tig ingrediënten nodig, waaronder cakebloem. Gelukkig hoef je het jezelf helemaal niet ingewikkeld te maken. Je hebt maar twee ingrediënten nodig om een cakebloemvervanger te maken. Hiervoor meng je slechts 115 gram zelfrijzend bakmeel met 2 eetlepels maizena.

Hoe het werkt

De 115 gram zelfrijzend bakmeel en 2 eetlepels maizena staan gelijk aan 1 cup cake flour. Vraag je je af waarom je maizena moet toevoegen. Wij vertellen je het. De maizena werkt de eiwitten in je meel tegen en dit zorgt ervoor dat je cake de juiste structuur krijgt. Het is niet helemaal hetzelfde als Amerikaanse cake flour, maar het zorgt er wel voor dat je een cake krijgt met een goede kruimel.

Lees ook: Recept: gember walnoten carrot cake

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: The Spruce Eats | Beeld: Pexels