28 december 2018

Bewaar voortaan een krijtje in je keuken

Krijtjes doen ons denken aan onze jeugd, waarin de juf of meester met krijt de opdrachten op het schoolbord schreef. Of aan de krijttekeningen die we op straat maakten, totdat ze door de regen werden weggespoeld. Misschien heb je het na je kindertijd bijna nooit meer gebruikt, maar nu is er een goede reden om het na al die jaren weer eens in huis te halen. Je kunt het namelijk perfect gebruiken in de keuken voor dit handige trucje!

Wist jij al dat je krijtjes ook in de keuken kunt gebruiken?

Olie en vet

Het is je vast weleens opgevallen dat turn(st)ers en gewichtheffers krijtpoeder gebruiken om hun zweethanden te drogen en meer grip te krijgen. Ditzelfde trucje werkt ook bij alle soorten vetten en olie. De volgende keer dat je tijdens het koken een vetvlekje in je favoriete shirt krijgt, kun je de vlek er met krijt weer uit krijgen. Hoe? Het is heel eenvoudig: smeer gewoon een beetje krijt op de vlek! Net als talkpoeder is het ultra-absorberend en zal het vet- en olievlekken makkelijk verwijderen.

Schoolbordkrijt

Wil je direct een levensvoorraad krijt aanleggen, houd dan wel een aantal dingen in gedachten. Zorg er in de eerste plaats voor dat je wit krijt koopt in plaats van gekleurd. Veel krijt bevat wax of kleurstof, maar deze doen je kleding meer kwaad dan goed. Let dus op welke krijtsoort je koopt. Wit schoolbordkrijt werkt het allerbeste tegen vlekken. Daarnaast is het belangrijk om te weten dat krijt zijn werk het beste doet op ‘nieuwe’ vlekken. Ontdek je een vlek, wacht dan niet en behandel hem onmiddellijk met het krijt. Bewaar je krijtjes om die reden ook in de keuken, dan heb je ze gelijk bij de hand als het nodig is. Ben je iemand die vaak spetters olie of vet in zijn shirt krijgt? Neem dan een krijtje mee in je tas als je uit eten gaat.

Lees ook: 5 schoonmaakhacks om zelfs de vuilste vaat schoon te krijgen

Wil je dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest!

Bron: The Kitchn |Beeld: Pexels