Sabine

Geen gedoe meer met eieren koken

De ochtend beginnen met een gekookt ei is een goede start van de dag. Maar tegenwoordig willen we dit het liefst zo snel mogelijk klaar hebben staan. 10 minuten wachten totdat de eierkoker een keer af gaat? Nee, dat duurt veel te lang. Gelukkig kun je hier heel gemakkelijk verandering in brengen, want met deze tip heb je binnen een minuut een gekookt ei.

Wie had gedacht dat het zo makkelijk kan zijn?

Trucje

Binnen een minuut van een gekookt ei genieten? Het kan! Je hebt er eigenlijk maar een paar simpele dingen voor nodig: een magnetronbestendig schaaltje, water, een magnetron en natuurlijk… een ei. Om te beginnen vul je het schaaltje met een laag warm water en hierin breek je vervolgens het ei. Zet het schaaltje met het ei één minuut in de magnetron (op ongeveer 800 Watt) en haal je schaaltje er daarna uit. Pas wel op: het schaaltje kan nu warm zijn geworden. Vis met een lepel het gekookte ei uit het water en voilà: je eitje is klaar om op te eten!

Eieren bewaren

Wist je trouwens ook dat je je eieren beter niet in de koelkastdeur kan bewaren? De koelkastdeur gaat namelijk regelmatig open en dicht. Dit zorgt ervoor dat het ei steeds plotselinge temperatuurverschillen moet ondergaan. Volgens opslagspecialist Vlatka Lake van het Britse Space Station kan dit er namelijk toe leiden dat eieren sneller gaan rotten. Daarnaast veroorzaakt het rekje in de koelkast dat je eieren sneller kunnen barsten wanneer je ze kookt. Bewaar ze daarom gewoon in de eierdoos en zet deze achterin de koelkast zodat het zo min mogelijk temperatuurverschillen ondergaat.

In dit filmpje zie je precies hoe je het ei kookt in de magnetron:

Lees ook: Om je vingers bij af te likken: gevulde eieren met pittige tonijn

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest

Bron: archief | Beeld: Pexels