Sabine

paasstol

Deze paasstol met amandelspijs streelt je smaakpapillen

De supermarkten liggen er momenteel vol mee: paasbroden. Je kunt natuurlijk de massa volgen en ook een paasstol in je mandje leggen, maar je kunt ‘m ook zelf maken.

Wanneer je uitgebreid gaat ontbijten of brunchen tijdens het paasweekend mag een paasstol eigenlijk niet ontbreken. En wat is nu lekkerder dan een zelfgebakken paasbrood? Steek de handen maar uit de mouwen, want wij hebben een heerlijk recept voor paasbrood voor je.

Dit heb je nodig voor het deeg:

  • 250 gram bloem
  • 20 gram gist
  • 150 gram melk
  • 25 gram roomboter
  • Rasp van een halve citroen
  • Een snufje zout
  • Een snufje suiker

Dit heb je nodig voor de vulling:

  • 25 gram geroosterde hazelnoten
  • 300 gram gewelde rozijnen
  • 50 gram gedroogde abrikozen, in stukjes gehakt
  • 200 gram amandelspijs, gerold tot een worstvorm

Zo maak je het:

  1. Doe alle ingrediënten voor het deeg in een kom en kneed het tot het een glad geheel is.
  2. Voeg hierna de ingrediënten voor de vulling toe aan het beslag behalve de amandelspijs. Maak daarna van je deeg een bol en laat dit twintig minuten rijzen.
  3. Hierna punt je de bol op. Dit houdt in dat je het deeg eerst platslaat en dat je er daarna een soort stokbrood van maakt. Laat dit vervolgens nogmaals rijzen, maar dit keer dertig minuten.
  4. Hierna vorm je het beslag tot een brood en vouw je de worstvormige amandelspijs in het brood.
  5. Voorzie een bakplat van bakpapier en laat je brood nogmaals 40 minuten rijzen onder een vochtige doek. Verwarm ondertussen de oven voor op 160 graden en bak na het rijzen je brood in 40 tot 50 minuten gaar.

Lees ook: Citroenpers in huis? Dan gebruik je deze waarschijnlijk je hele leven al verkeerd

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: Culy. Beeld: videostill