Yentl Feenstra

Je hebt slechts twee ingrediënten nodig

Een bakplaat met aangekoekte of verbrande etensresten: slecht nieuws! Want hoe hard je ook loopt te schrobben, echt goed schoon lijkt ie niet meer te worden. Toch is het wel mogelijk om deze keukenvriend vrij gemakkelijk schoon te krijgen. Dit is het geheime ingrediënt. Of eigenlijk… twee! 

Benodigdheden

Zoals beloofd, heb je om dit klusje te klaren maar twee ingrediënten nodig. Je bakplaat schoonmaken doe je namelijk met baking soda en witte wijnazijn. Helemaal niet duur, en deze heb je sowieso nodig in je basisvoorraad om schoon te maken én natuurlijk te koken en bakken. Wat nog een fijne bijkomstigheid is, is dat de twee er ook voor zorgen dat je wasbak en leidingen worden gereinigd. Win-win, nietwaar?

Zo ga je te werk

Leng ongeveer een half kopje baking soda aan met warm water en wat witte wijnazijn. Leg hem in je gootsteen of een grote bak waar de bakplaat in past. Laat hem hier een half uur tot een uur in weken en ga ‘m vervolgens te lijf met een spons of staalwol. Met deze magic truc zul je zien dat de etensresten binnen een mum van tijd verdwijnen. Spoel af met water en afwasmiddel en droog de plaat direct af om te voorkomen dat er roestplekken ontstaan; je zit – ondanks het feit dat wij je wel weer te hulp schieten – natuurlijk niet te wachten op een nieuw probleem. Je bakplaat is nu weer brandschoon en klaar om de oven in te gaan!

Lees ook: Handig: stappenplan voor het schoonmaken van de oven

Wil je dit artikel bewaren? Pin het op Pinterest!

Bron: Culy | Beeld: Pixabay