Robby

Deze ‘fried chicken’ is lekkerder dan bij de KFC!

Heb jij weleens zelf ‘fried chicken’ gemaakt? Kip wordt niet voor niets het meest veelzijdige stukje vlees genoemd, je kan er in de keuken werkelijk alle kanten mee op. Bakken, braden, grillen en: frituren! Het is misschien niet iets wat je zo snel zou doen, maar in de zuidelijke Amerikaanse staten is dit de populairste manier van kip bereiden. 

En terecht, want het is gewoon ontzettend lekker. En nog makkelijk ook!

Dit heb je nodig voor 4 personen:

  • 8 kippendrumsticks met vel
  • 1 ei
  • 250 milliliter halfvolle melk
  • 250 gram bloem
  • 2 theelepels peper
  • 3 theelepels zout
  • 4 theelepels knoflookpoeder
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 2 theelepels uienpoeder

Zo maak je ze: 

  • Zet de frituurpan aan op 190 graden. Als je geen frituurpan heb kan je ook olie in een wok verhitten om hierin te frituren.
  • Dep de kipfilets goed droog met keukenpapier.
  • Meng het ei met de melk in een kom.
  • Meng in een andere kom de bloem met alle overige droge ingrediënten.
  • Wentel de drumsticks door het melkmengsel en vervolgens direct door het bloemmengsel.
  • Zorg ervoor dat de kip aan alle kanten bedekt is met een laagje bloem en klop het overtollige eraf.
  • Herhaal dit nog een keer, alle kipstukken moeten 2 keer door het melkmengsel en 2 keer door het bloemmengsel zijn gewenteld. Dit zorgt voor het extra knapperige korstje.
  • Frituur de drumsticks vervolgens in 8 minuten gaar in de hete olie. Ze zijn klaar als de kip vanbinnen gaar is en de korst goudbruin en knapperig.
  • Serveer de ‘fried chicken’ met heerlijke koolsla en eet smakelijk!

Wil je dit recept bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: OhMyFoodness | Beeld: Unsplash