Sabine

Handig als je nog maar een paar ingrediënten in huis hebt

Een kippenstoofpotje maken is heerlijk, maar dan moet je natuurlijk wel de kip in huis hebben. Heb je alle andere ingrediënten wel? Dan kun je natuurlijk naar de supermarkt gaan – al moet je daar maar net zin in hebben. Is dat niet het geval? Dan kun je altijd wat anders maken van die ingrediënten. 

Handige tool

Ook als je bijna geen ingrediënten meer in huis hebt, kun je nog heerlijke recepten in elkaar flansen. Zo bewijst de website Supercook. Op deze website kun je de ingrediënten invoeren die je nog in huis hebt en vervolgens laat deze handige tool je precies zien wat je er nog van kunt maken. Van heerlijke toetjes tot smakelijke soepen. Deze website is alles wat je nodig hebt als je een keer je kastjes leeg wilt eten.

Spaghetti Aglio e olio

Knoflook, olijfolie en spaghetti zijn van die ingrediënten die je altijd wel in huis hebt. Net zoals zout en peper. En hiermee kun je dus blijkbaar al een heerlijke pasta maken. Heb je nog wat Parmezaan of chilipeper in huis? Dan maak je er helemaal een feestmaal van!

  • Versnipper de knoflook en eventueel de chilipeper. Verhit wat olijfolie in een pan en voeg de knoflook en chilipeper toe. Laat dit 5 minuten op laag vuur staan.
  • Kook de spaghetti volgens de verpakking.
  • Doe de spaghetti in de pan bij de olijfolie en roer goed. Voeg zout en peper naar smaak toe. Voeg eventueel nog wat Parmezaanse kaas toe. Geniet ervan!

Rijsttoetje van vroeger

Grote kans dat je nog wel wat rijst, boter, suiker en melk in huis hebt. Misschien zelfs nog wat kaneel. In dat geval kun je daar een heerlijk toetje van maken, zo vind je in de tool.

  • Spoel de rijst af en kook in een pan met water. Laat het wat langer opstaan dan je normaal zou doen.
  • Giet de rijst af en doe het weer in de pan. Voeg er melk en boter aan toe.
  • Breng de melk aan de kook, laat wat indikken en voeg daarna de suiker en eventueel nog wat kaneel toe. Genieten maar!

Lees ook: Recept: simpele en snelle rabarber-galette

Dit recept bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Beeld: Andrea Piacquadio (Pexels)