Geloof ons: dit is het proberen waard

Aardappels schillen is een van de minder leuke taakjes van het klaarmaken van aardappels. De meesten zetten het verstand op nul en zorgen dat het jasje van die Bildstar zo snel mogelijk uit is. Daarna kijken we nog amper om naar de schil. En dat is best zonde. Je zou namelijk eens met je aardappelschillen moeten bakken!

Delicatesse

Het klinkt voor velen een beetje vreemd om je aardappelschillen te bereiden. Maar aardappelschillen kunnen een ware delicatesse zijn. Mits je het goed bereidt. Voordat je je aardappels begint te schillen is het belangrijk om je aardappels zo goed mogelijk schoon te borstelen en te wassen. Schil je aardappelen zoals je dat normaal ook zou doen. Gooi alleen deze keer de schillen niet weg, maar bewaar ze.

Bereiding

Doe de schillen in een kom en voeg wat olijfolie en zout toe. Meng goed, zodat alle schillen zijn bedekt met een laagje olie. Verwarm vervolgens de oven voor op 200 °C en bak de aardappelschillen tot ze crispy zijn. Zo creëer je de perfecte snack en hoef je minder weg te gooien. Net zoals met ovenpatat smaken de schillen heerlijk met een beetje mayonaise of een andere saus.

Voedzaam

De schillen zijn bovendien ook nog eens heel erg voedzaam. De helft van al het ijzer, proteïne en vitamine C van de aardappel zit in de aardappel zelf en de andere helft zit in de schil.

Lees ook: Recept: extra kazige aardappelgratin

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Cooking Light | Beeld: Unsplash