Met deze makkelijke tips is je eten de tweede keer nóg lekkerder

Op sommige dagen is de magnetron echt onze beste vriend. Een restje pasta bolognese van de dag ervoor opwarmen en dinner is served! Zelfs het snelste en makkelijkste recept kan daar niet tegenop. Toch kan je eten nog weleens uitdrogen in de magnetron. Wij delen vijf tips om ervoor te zorgen dat dit niet gebeurt. 

1. Bewaar je restjes goed

De eerste tip zit ‘m in de voorbereiding. Het is belangrijk om je restjes goed te bewaren. Zorg ervoor dat de kliekjes strak verpakt zitten om zoveel mogelijk vocht te behouden.

2. Kies de juiste opwarmmethode

Eten dat crispy moet zijn, zoals frietjes of krokante kip, kun je beter niet in de magnetron opwarmen. Hoeveel trucjes je er ook op toepast, het eten komt nooit zo vers en knapperig uit de magnetron als dat het hoort. Daarom kun je die gerechten beter opwarmen in je oven. Voor andere gerechten, zoals rijst of pasta, geldt dat je ze prima in de magnetron op kunt warmen. Hierbij geldt: liever wat langer in de magnetron dan kort maar krachtig. Ook wil het nog weleens helpen om de sterkte op je magnetron een tandje lager te zetten.

3. Verdeel het eten goed over je bord

Een bord met een hoge berg pasta in de magnetron is niet zo’n goed idee. De binnenkant van de berg is dan geheid nog koud, terwijl de buitenkant heet én uitgedroogd is. Het is daarom beter om het eten goed over je bord te verdelen.

4. Voeg vocht toe

Om ervoor te zorgen dat je eten niet uitdroogt in de magnetron, is het goed om vocht toe te voegen. Dit geldt in principe voor elk gerecht, maar vooral voor gerechten die oorspronkelijk in water zijn gekookt of gestoomd. Denk hierbij aan pasta, rijst of groenten. De makkelijkste manier om vocht toe te voegen is door het gerecht af te dekken met een vochtige theedoek. Ook kun je er een glas water naast zetten. Zorg er hierbij wel voor dat het glas veilig is voor in de magnetron.

5. Let goed op

Als je je gerecht een paar minuten in de magnetron doet, is het het beste om goed op te letten. Roer de rijst of pasta halverwege goed door en let erop dat het eten niet extreem gaat stomen of gaat knetteren.

Lees ook: 10 ultieme schoonmaaktips om je oven te reinigen

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: CNet | Beeld: Unsplash, Courtney Smith