Yentl Feenstra

Waarom wisten we dit niet eerder?

Ruiken, draaien en proeven. Of gewoon achterover tikken natuurlijk! Hoe je ook geniet van een welverdiend glas wijn, we doen het het allerliefst op een mooie, gezellige of interessante plek. Ben je net als ons dol op wijn en trek je er graag op uit? Dan hebben we een leuke tip voor je!

Wijnen in een wijngaard

Wanneer je aan een wijngaard denkt, dan denk je al gauw aan landen als Italië en Frankrijk. Of iets verder weg, zoals Zuid-Amerika of Zuid-Afrika. Maar niets is minder waar. Wij vertellen je graag waar je in Nederland een heerlijk wijntje van eigen bodem én in een wijngaard kunt drinken.

Van Nederlandse bodem

Een middagje wijnen met goed gezelschap klinkt ons als muziek in de oren. En helemaal wanneer je ook nog eens kunt proosten tussen de zoetsappige druiven in een wijngaard. Een droom die uitkomt, het kan namelijk allemaal bij de Amsteltuin in Amstelveen.

Druiventeler Douwe en veel vrijwilligers vertellen je graag vol passie over de wijngaard en de verschillende wijnen, tijdens een rondleiding die je natuurlijk afsluit met het drinken van… wijn! Daarnaast verzorgen ze feestjes, vergaderingen, een high wine of kun je de wijngaard bezoeken voor een dagbesteding. Ook kun je er een lekker hapje eten, wanneer je trek krijgt van het wandelen of drinken. Bovendien is er een romantische picknick tussen de wijngaard te boeken. Ontzettend leuk voor een date of een hint voor je partner.

Met speciale druivensoorten, beproefde werkwijzen en veel aandacht lukt het Douwe en zijn vrijwilligers om maar liefst vijf heerlijke wijnen uit Noord-Holland te maken, die lijken op de godendranken uit Italië of Frankrijk. Deze wijnen zijn te drinken en te koop in de tuin. Een huisgemaakte frisse, witte wijn of een rosé met een bubbeltje erin. Het maakt je dag helemaal af, cheers!

Lees ook: Zo til je een goedkoop wijntje naar een hoger niveau

Wil je dit artikel bewaren? Pin het op Pinterest!

Bron: Dingen voor Vrouwen | Beeld: Pexels