Rowan Hattu

Dit croissantijsje is de zomerhit van dit jaar

Kende je het fenomeen Fort Negen nog niet? Dan stellen wij je graag voor. Fort Negen is een heerlijke Amsterdamse bakker die bekend staat om hun amandelcroissants. Maar Fort Negen doet daar graag nog een schepje bovenop. De Amsterdamse bakker verkoopt sinds kort ook heerlijk softijs. En ja, in een hoorntje van croissant. 

Fort Negen

Binnen no-time wist Fort Negen de Amsterdammers te overtuigen met hun overheerlijke baksels. Deze biologische en duurzame bakker wil laten zien dat je best een beetje terug in de tijd kan gaan als bakker zijnde. Je weet wel, zo’n bakker waar je vroeger het warme brood zo in je handen kreeg en er onderweg naar huis niet vanaf kon blijven. Alhoewel Fort Negen zich in een korte tijd goed op de kaart heeft gezet, springen de amandelcroissants van deze bakkerij er wel echt uit. Dit is waarschijnlijk ook de grote reden waarom deze een grote rol spelen in de heerlijke softijsjes van de bakkerij.

Toppings

Voor dit nieuwe succesrecept halveren zij de helft van een croissant en gebruiken zij deze als het hoorntje voor het softijs. Eens een keer wat anders dan die normale ijshoorntjes, want zeg nou zelf: daar zijn we toch wel een beetje op uitgekeken? Daarnaast kan je als je langsgaat bij de Amsterdamse bakker kiezen uit drie verschillende toppings: discodip, miso-chocolade of cornflake karamel.

Het ijsje van deze zomer

Softijs is natuurlijk erg neutraal van smaak. Gelukkig kunnen we genoeg verschillende variaties verwachten als we de Amsterdamse bakker mogen geloven. Als Fort Negen via hun Instagram hun volgers vraagt of zij nog smaaksuggesties hebben, gaan klanten hier massaal op in. Kortom: de kans is groot dat ook het croissantijsje een grote hit wordt deze zomer.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door ???? ????? (@fort.negen)

Lees ook: Wil je croissants opnieuw opwarmen? Dat kan op vijf manieren

Artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Culy | Beeld: Pexels