Jasmijn

Verandering van spijs doet drinken, toch?

Een Aperol Spritz gaat er altijd wel in, maar het is ook weleens lekker om te variëren. Daarom hebben we drie simpele variaties op de traditionele Aperol Spritz voor je op een rij gezet. Ze zijn allemaal makkelijk te maken, dus je kunt in mum van tijd van een zomerse traktatie genieten!

Een keertje iets anders proberen

Met een Aperol Spritz in onze hand wanen we ons altijd in Italië. Het zorgt meteen voor een vakantiegevoel. Toch is het nooit verkeerd om te variëren, zo ook bij dit heerlijke drankje. Er zijn diverse mogelijkheden, waarvan wij er drie voor je op een rij zetten. Welke ga jij proberen?

Sangria Spritz

Bij de Sangria Spritz wordt het beste van Italië met het beste van Spanje gecombineerd. Het resultaat is de ultieme zomerse cocktail. Je kunt de sangria aanlengen met wat prosecco en bruiswater. Daarnaast kun je je volledige Aperol Spritz met een beetje sangria mengen. Het ideale drankje voor iedereen die van een extra zoete traktatie houdt!

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Telas Market (@telasmarket)

Amaro Spritz

Amaro wordt vaak verward met amaretto. Deze variant op de Aperol Spritz is echter verre van zoet: het is juist een bitter drankje met een kruidig tintje. Naast sinaasappel zit er kinine in, een stofje dat ook in tonic zit. Ook engelwortel, rabarber en verschillende kruiden en bloemen zijn in amaro verwerkt. Schep een paar ijsblokjes in een glas, meng wat amaro met prosecco en bruiswater en je hebt een heerlijk bittere versie van de Aperol Spritz.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Vic’s (@vicsnewyork)

Limoncello Spritz

Tot slot hebben we de Limoncello Spritz, een van de bekendere varianten op de traditionele Aperol Spritz. In tegenstelling tot de Amaro Spritz heeft deze variant absoluut geen bitter tintje, maar is hij juist heerlijk zoet tot de laatste slok. Voeg wat ijsblokjes, bruiswater, prosecco en limoncello bij elkaar in een glas et voilà! De zoetste variant van je favoriete zomerdrankje. Wanneer ga jij ermee aan de slag?

Lees ook: Cocktail om te nippen: Werthers likeur met zoete karamelsmaak

Wil je dit artikel bewaren? Pin het op Pinterest!

Bron: Culy | Beeld: Unsplash (Victoria Shes), Instagram