Maayke

Van deze vruchtensap slaap je als een roosje

Hoewel de meeste van ons het heerlijk vinden dat we ons in de zomerperiode begeven mét de bijbehorende zomerse temperaturen, is het voor onze nachtrust niet altijd zo bevordelijk. Sommige warme, klamme nachten liggen we wel uren te draaien en te zweten in ons bed. Wil je graag een goede nachtrust tijdens de warme zomernachten? Probeer dan dit natuurlijke drankje eens!

Zo val je snel in slaap en slaap je de hele nacht lekker door.

Vruchtensap

Het zal je misschien verbazen, maar het natuurlijke én lekkere drankje dat je nachtrust bevordert is: kersensap! Dit blijkt uit een eerder onderzoek waarbij onderzoekers concludeerden dat het drinken van twee glazen pure kersensap helpt om sneller en dieper in slaap te vallen. Hoe dit kan? In deze lekkere, gezonde vruchtensap zit van nature veel melatonine en tryptofaan. Deze stoffen zorgen ervoor dat je sneller in slaap valt én ook nog eens veel dieper en langer doorslaapt.

Dit moet je doen

Voor het beste effect kun je het beste een glas pure kersensap overdag drinken en een glas twee uur voordat je naar bed gaat. Hou je niet zo van kersen? Dan is het ook mogelijk om eens twee kiwi’s te eten voor het slapengaan. Ook in deze vrucht zit een hoge dosis melatonine en tryptofaan. Slaap lekker!

Lees ook: Dit is de verrassende reden waarom je chocolademelk moet drinken na het sporten

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Women’s Health | Beeld: Pixnio