05 juli 2018

Maak jij je hier ook schuldig aan?

Of je nu meerdere keren per week wat kleine boodschappen haalt of je haalt de weekboodschappen elke zaterdag, deze slechte gewoontes hebben we waarschijnlijk allemaal tijdens het boodschappen doen. Toch kunnen we hier vaak niets aan doen, maar het kan nooit kwaad om hier bewust van te zijn.  

Waarschijnlijk kun je deze slechte gewoontes in de supermarkt gewoon afleren.

Slechte balans

Met al die voordelige aanbiedingen in de supermarkten denken we altijd de juiste én goedkoopste keuzes te maken. Toch is dit vaak niet het geval, omdat de meeste supermarkten de ‘ongezonde’ producten als snacks en frisdrank in de aanbieding hebben. Voor je het weet puilt je voorraadkast uit van de onnodige etenswaren. Het is beter om producten in te slaan die je dagelijks gebruikt wanneer deze in de aanbieding zijn. Denk hierbij aan je favoriete broodbeleg of ontbijtgranen. Investeer daarnaast in kwalitatief betere producten zoals extra virgine olijfolie, smaakvollere kaas en beter (biologisch) vlees.

Dure A-merken

Een marketingtruc die bij veel consumenten werkt: je koopt het voedsel met je ogen. Ziet de verpakking er mooi uit en is het van een bekend A-merk? Dan is de kans groot dat jij eerder voor dit product gaat. Probeer je hier eens overheen te zetten en doe je dagelijkse boodschappen eens bij een budgetsupermarkt. Probeer hierbij geen keuzes te maken op basis van de mooie verpakkingen. Je zal zien dat je voor dezelfde, kwalitatief goede producten véél minder betaalt. Want laten we eerlijk zijn, die duurdere, mooi verpakkingen belandden uiteindelijk toch allemaal wel in de prullenbak.

Buiten het seizoen

Maak jij je keuzes in de supermarkt op basis voor je eigen genot? Die lekkere aardbeien buiten het seizoen om, die je écht niet kunt laten liggen. Of die heerlijk uitziende nieuwe chocoladereep die je echt moet proberen. Het antwoord op deze slechte gewoonte is om te ‘genieten met mate’. Probeer zoveel mogelijk met de seizoenen mee te eten, zodat je heel wat kosten tijdens de verschillende seizoenen kunt besparen. Stel ook voor jezelf bepaalde doelen, bijvoorbeeld dat je niet meer dan één nieuwe snack per week uit de supermarkt mag aanschaffen.

Verkeerde tijdstippen

Waarom lijkt het toch altijd zo alsof iedereen je in de weg loopt wanneer je boodschappen aan het doen bent? Waarschijnlijk komt dit omdat je vaak op de verkeerde tijdstippen je boodschappen doet. De meeste mensen doen bijvoorbeeld na werk de boodschappen. Hoewel dit handig lijkt, levert het vaak alleen maar meer frustratie op. Een goede tip is voordat je de supermarkt induikt even op Google kijkt hoe druk het in jouw supermarkt is. Google toont namelijk in de rechterbalk een overzicht wanneer het rustig is en wanneer de piekuren zijn. Zo kun je veel rustiger je boodschappen halen in de supermarkt.

Waarschijnlijk herken jij de volgende slechte gewoontes in de supermarkt ook. Lees snel verder op de volgende pagina wat deze zijn!

Pagina 1/2