Yentl Feenstra

Hebben!

Een heerlijk kopje thee gaat er bij ons altijd wel in. Extra gezellig wordt het wanneer er ook nog eens leuk servies aan te pas komt. Eerder schreven we al over de prachtige serviesset van Action, maar ook Xenos verkoopt nu een leuke musthave om mee te theeleuten. 

Twist

Het leven is te kort om saaie theelepels in je bestekla te hebben liggen. Daarom zijn wij zo fan van deze unieke lepels die je scoort bij Xenos. Voor een prikkie vul jij je servies-collectie aan met deze vrolijke lepeltjes. Naast het feit dat ze in verschillende kleuren beschikbaar zijn, heeft Xenos nog een andere leuke twist aan dit product toegevoegd. Enne, dan hebben we het niet over een spreekwoordelijke twist, maar wél over het handvat van deze theelepels. Dit handvat is namelijk gedraaid, wat de lepels nog leuker maakt.

Glas

Een ander aspect wat deze lepels zo speciaal maakt, is dat ze van glas zijn gemaakt. Dit geeft de theelepels die extra leuke touch. Deze lepels – die verkrijgbaar zijn in de kleuren roze en groen – veroveren momenteel hoogstwaarschijnlijk je ‘for you page’ op TikTok, en wij begrijpen helemaal waarom! Want wie wil deze pareltjes nou niet aan haar collectie toevoegen? Kleine warning vooraf: omdat de theelepels van glas zijn, is voorzichtigheid geboden wanneer je ermee in je thee of koffie roert!

@quincyheemskerk Gelijk de roze meegenomen! ???? #xenosfinds #koffielepeltjes #theelepeltje #koffiehoekje #coffeecorner #aestheticvibes #aesthetic #xenos ? Otra Vez – ProdMarvin

Recept

Vind je het toch wat spannend om de lepels in kokend hete vloeistof te gebruiken? Ze zijn ook perfect voor in een ijskoffie! En voor het maken van een ijskoffie hoef je echt niet allemaal toeters en bellen uit de kast te trekken. Met slechts twee ingrediënten en een minuutje van je tijd, staat dit lekkere drankje in een handomdraai op tafel. Ja, je leest het goed. Voor deze heerlijke ijskoffie heb je echt maar twee ingrediënten nodig: sterke koffie en ijsblokjes. That’s it. Daarnaast kun je optioneel nog twee extra ingrediënten aan je drankje toevoegen, namelijk melk en zoetstof of een siroop. Als een sterke koffie niet helemaal jouw ding is en jij meer van zoet of iets milder houdt, is dit perfect.

  • Gebruik een blender of staafmixer om de ijskoffie te maken.
  • Vul je glas (of het bakje/beker van de blender/staafmixer) met een flinke handvol ijsblokjes.
  • Zet een sterke koffie en giet die erbij.
  • Blend dit tot een geheel met de staafmixer of blender. Zo worden het ijs en de koffie goed gemengd, koelt de koffie af én krijg je zelfs een mooie schuimlaag. Et voilà!

Lees ook: Om deze reden zou je thee beter in de magnetron kunnen verwarmen

Wil je dit artikel bewaren? Pin het op Pinterest!

Bron: Grazia | Beeld: Adobe Stock