Kookfans

Hou jij van rode wijn?

Er gaan een hoop verhalen in het rond en wat waar is mag je zelf bedenken, maar we kwamen een heel leuke studie tegen. Zeker als je van een wijntje kan genieten, dan moet je even verder lezen.

Amerikaanse studies hebben nu ontdekt dat het drinken van wijn kan helpen om gewicht te verliezen! Volgens de Washington State University: de druiven die in rode wijn zitten die bavetten een polyfenol, een soort van anti-oxidant genaamd resveratrol. Dit is witte vet dat in beige vet wordt getransformeerd, dat wil zeggen dat de vorm van vet dat veel gemakkelijker en sneller kan worden gebrand. En een Harvard-studie, die meer dan 13 jaar heeft geduurd, heeft 20.000 vrouwen onderzocht, die tot de conclusie kwam dat degenen van hen die dagelijks 2 glazen wijn dronk, een verminderd risico (van 70 procent) tot overgewicht had dan niet-drinkers.

En waarom nu het drankje in de avond? De Arizona State University ontdekte dat resveratrol ook de eetlust remt. Dus een glas wijn vermindert de drang naar chocolade, chips en snoep, die ene aanval na het diner en vaak ‘s avonds laat weer kan lijden tot het eten van wat lekkers.

Conclusie, neem nog een glaasje! Maar drink met mate 😉

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Beeld: Pixabay