Dit restaurant in India is werkelijk uniek

Restaurants verspillen een hoop eten en ook al hebben grote bedrijven zoals Starbucks hun beleid aangepast, heel veel eten gaat nog steeds de prullenbak in terwijl het in de maag van mensen zou kunnen belanden. Dus toen een restauranteigenaar in Kochi, in India een dakloze vrouw zag eten uit een prullenbak, toen wist ze dat ze iets moest doen.

Pappadavada

Dus Minu Pauline bedacht een briljant idee. Ze realiseerde zich dat haar restaurant Pappadavada, een hoop overgebleven voedsel had, dus besloot ze om een koelkast buiten neer te zetten zodat dakloze mensen zichzelf konden helpen. Hij is 24/7 geopend en iedereen mag de koelkast gebruiken. De koelkast ontvangt regelmatig donaties van restaurantsponsors en andere mensen, en Pauline zelf laat ongeveer 75 tot 80 porties eten achter per dag. Vinden jullie dit niet een waanzinnig goed idee? Wij waren letterlijk stomverbaasd en we hadden er nog nooit eerder van gehoord.

Boodschap

“Geld is van jou”, vertelde eigenares Minu Pauline aan The Huffington Post. “Maar middelen zijn van de samenleving. Dat is de boodschap die ik wil overbrengen. Als je je geld verspilt, dan verspil je middelen van de samenleving.” Wat een geweldige vrouw en wat een geweldig goed idee! Zie je dit ook al voor je in de grote steden in Nederland?

 

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Beeld: Pixabay, Instagram