02 april 2016

Eet eens dadels!

Dadels worden vaak onderschat of gezien als snoep. Maar er zijn veel goede redenen om regelmatig eens dadels te eten. Hieronder noemen we er een aantal.

Bloedvaten
De kalk in bloedvaten wordt bestreden door dadels. Kalk verkleint niet alleen de slagaders, maar heeft ook het gevaar dat verstoppingen ontstaan. Als je wel veel kalk in je slagaders hebt verhoogt dat weer het risico van beroertes, hartaanvallen en andere ziekten. Eet drie dadels per dag, dit zal een groot verschil geven.

Lever
Studies hebben aangetoond dat dadels helpen om je lever te ondersteunen.

Hart
Dadels zijn goed voor je hart. Omdat de vruchten veel kalium bevatten, zijn ze zeer geschikt om hart- en vaatziekten aan te pakken. De risico`s op beroertes en hartaanvallen zullen dalen en tegelijkertijd kunnen zij het LDL-cholesterol verlagen.

Ogen
In Dadels zitten heel veel vitamine A. Deze vitamine helpt je hoornvlies te regenereren en de ogen te beschermen. Tegelijkertijd helpen de stoffen zoals luteïne en zeaxanthine je ogen beter te beschermen en een soort filter te maken tegen schadelijke UV-stralen.

Energie
Samen met een paar noten of amandelen zijn dadels de ideale snack tussen de maaltijden door. De suiker in de dadels geeft je een energieboost die langer duurt door het vet uit de noten. Tegelijkertijd wordt de hersenactiviteit gestimuleerd door de vitaminen. Het wordt ook vaak als sportvoeding gebruikt.

Spijsvertering
Sommigen zullen het al weten, maar de dadels stimuleren de spijsvertering. Ze helpen met constipatie, indigestie en andere symptomen. Door hun “zuiverings” effect. Al deze functies kunnen worden verklaard door de vezels die ze bevatten en aminozuren. Ze helpen om je spijsvertering te optimaliseren en helpen je lichaam beter om voeding te verwerken.

Pijnstiller
Moeilijk te geloven, maar waar: De magnesium in dadels helpt om pijn en zwellingen te verlichten. Tegelijkertijd heeft het een antibacteriële werking en helpt het voor vermindering van infecties in het lichaam. Dadels zijn absoluut een geweldige aanvulling op medische hulpmiddelen.

Echt verbazingwekkend waar dadels allemaal goed voor zijn. Goede redenen om er regelmatig wat te nemen als snack!

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Beeld: Videostill YouTube