Sabine

En het zijn nog lekkere smaakjes ook!

Denken we aan een slaapmutsje? Dan denken we toch wel vaak aan een stevige neut. En dat terwijl het drinken van de juiste thee er ook voor kan zorgen dat je slaapt als een roosje. 

Lavendelthee

Veel mensen weten het niet, maar je kunt lavendel gewoon drinken als thee! Men doet het al sinds het Romeinse keizerrijk. Van lavendel is bewezen dat het de slaapkwaliteit kan verbeteren – je hebt vast weleens gehoord dat een paar druppels op je kussen slaap bevorderend kunnen werken. Uit onderzoek bleek dat mensen die lavendelthee dronken voor het slapengaan zich minder moe voelden dan deelnemers aan hetzelfde onderzoek die de thee niet dronken.

Kamillethee

Een kopje kamillethee is niet alleen prikkelend voor de smaakpapillen, maar het kan ook bevorderend zijn voor de nachtrust. Veel onderzoek is er nog niet naar gedaan, maar er is wel een studie die aantoont dat het de slaapkwaliteit kan verbeteren. En onder het mom, baat het niet schaadt het niet: uit ander onderzoek bleek dat kamillethee een kalmerend effect kan hebben op vrouwen die net zijn bevallen.

Passiebloem kruidenthee

Passiebloem bevat bepaalde flavonoïden die zich binden aan dezelfde receptorden in de hersenen als benzodiazepinen. In normaal Nederlands: het kan symptomen van angstige gevoelens verminderen. Hierdoor kan het ook helpen om je rustiger te voelen, zodat je beter kunt indutten. Klinkt goed!

Lees ook: 5 gezondheidsvoordelen van groene thee

Wil je dit artikel bewaren? Pin het op Pinterest!

Bron: Sleep foundation | Beeld: Pixabay