5 + 2 uur min.
2 pers.

Een lekker verkoelend drankje tijdens de nazomerdagen 

We hebben er even op moeten wachten, maar het is nu zover: de nazomer staat voor de deur! De komende dagen kunnen we nog even genieten van temperaturen boven de twintig graden. Heerlijk! En bij zomerse temperaturen, hoort een zomers drankje. Deze appelcider-slushies zijn de perfecte verkoeling. 

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan dit artikel.

Zo maak je de appelcider-slushies:

  • Giet de appelciter, het citroensap en kaneel in een bakvorm en klop het goed door elkaar. Zet het geheel 1 uur in de vriezer.
  • Haal het mengsel na een uur uit de vriezer. Roer met een vork door de slush, om te voorkomen dat het een gigantisch ijsblok wordt.
  • Zet de kom daarna nogmaals een 1 uur in de vriezer. 
  • Haal het cidermengsel uit de vriezer en roer er weer met een vork doorheen tot het een ijzige slush-substantie wordt.
  • Is het naar jouw smaak nog niet voldoende bevroren? Plaat het dan nog eens 45 minuten terug in de vriezer.
  • Als je tevreden bent met de structuur, is het tijd om te serveren.
  • Vul twee glazen met de zelfgemaakte slush en decoreer eventueel met een mini appel-kaneel donut of een appelpartje.
  • Geniet ervan!

Ook lekker: Recept: Appelkruimelblondies met vanille-ijs

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Delish | Beeld: Videostill

Ingrediënten
  • 700 milliliter appelcider
  • 1 citroen, uitgeperst
  • 1/2 theelepel gemalen kaneel
  • 2 mini kaneelsuiker donuts