Esther Reitsema

Als je het op de juiste manier bewaart, kan het tot wel drie maanden meegaan

Als smaakmaker door een gerecht of voor een lekker kopje verse thee; een stuk gember komt in de keuken altijd wel van pas. Het probleem is alleen dat het, eenmaal aangesneden, snel uitdroogt. Gelukkig is er een manier om ervoor te zorgen dat jouw stuk gember een stuk langer meegaat.

Je kent het vast: je hebt een stuk gember gekocht, één keer een stukje gebruikt en daarna weer weggelegd. Na een paar dagen tref je een uitgedroogd hompje aan dat niets meer weg heeft van de gember die je in de supermarkt hebt gehaald. Dit is natuurlijk eeuwig zonde, maar gelukkig kun je het voorkomen door de smaakmaker op de juiste manier te bewaren.

In de koelkast

Een goede manier om gember te bewaren is in de koelkast. Laat het hier echter niet open en bloot liggen, maar pak het in in keukenpapier en stop het in een afgesloten bakje. Zo kan de gember wel twee tot drie weken meegaan.

In de diepvries

Als je gember nóg langer wil bewaren, is de diepvries ook een optie. Hierin is een stuk gember maar liefst drie maanden houdbaar. Het is hierbij handig om het stuk alvast in kleinere stukjes te snijden of te raspen, zodat je precies de juiste hoeveelheid uit de vriezer kan pakken wanneer je het nodig hebt. Het is overigens niet nodig om de gember te ontdooien voordat je het gebruikt!

Kruidenpotje

Als je gember maar zelden gebruikt, en alleen als smaakmaker in bepaalde gerechten, zou je ook kunnen overwegen om in plaats van verse gember, een kruidenpotje te gebruiken. Dat is handiger, en waarschijnlijk ook voordeliger.

Lees ook: Bewaar je al je fruit bij elkaar? Dit fruit kun je beter apart houden

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Libelle | Beeld: Pexels