Sanne

Dit is namelijk voor iedereen anders

Dat water gezond is, weten we inmiddels wel. Daarom zouden we immers elke dag twee liter water moeten drinken, toch? Nee dus. Hoewel dit altijd als stelregel wordt aangehouden, blijkt dit helemaal niet te kloppen. Hoeveel water je moet drinken, is namelijk per persoon verschillend. Wij delen een handig trucje waarmee je uitrekent hoeveel jij per dag moet drinken. 

Water drinken

Het is algemeen bekend dat water drinken gezond is, maar waarom is dat eigenlijk zo? Om te beginnen heeft je lichaam water nodig om afvalstoffen te vervoeren. Zonder water kunnen je nieren simpelweg niet functioneren. Daarnaast gebruikt je lijf het om de lichaamstemperatuur op peil te houden en voedingsstoffen te vervoeren. Maar het kan ook bijdragen aan het versterken van positieve gevoelens en het voorkomen van hoofdpijn.

Hoeveelheid berekenen

Dat water goed voor je is, moge duidelijk zijn. Maar hoeveel vocht heeft jouw lichaam nu écht nodig op een dag? Dat is dus per persoon verschillend en is afhankelijk van je lengte en gewicht. Logischerwijs hoeft een klein en licht persoon minder water te drinken dan iemand die langer en zwaarder is. Om te berekenen hoeveel water je precies nodig hebt, deel je je gewicht door dertig. Iemand die 60 kilo weegt, moet dus 2 liter water per dag drinken. Weeg je 70 kilo? Dan heeft je lichaam 2,3 liter nodig en iemand van 45 kilo heeft genoeg aan 1,5 liter. Zo simpel is het!

Een kleine kanttekening hierbij is dat je bij warme temperaturen natuurlijk meer vocht verliest, en daarom ook meer moet drinken. Dat geldt ook als je regelmatig sport.

Meer water drinken

Vind jij het lastig om genoeg water te drinken? Dan zijn er verschillende trucjes die je kunnen helpen. Zo kun je wekkers zetten op je telefoon, waardoor je er door de dag heen aan herinnerd wordt om je glas bij te vullen. Daarnaast kun je ook een (grote) fles meenemen, zodat je overal waar je bent water kunt drinken. Moet je twee liter water per dag drinken en heb je een fles van een liter? Dan weet je dat je aan twee volle flessen genoeg hebt.

Lees ook: Levensvraag: hoelang is kraanwater of water in een flesje houdbaar?

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Ze.nl | Beeld: Pexels