Desy

Zes goede excuses om chocolade te eten

Door Valentijnsdag verwachten we deze week een aardige dosis chocolade binnen te krijgen. Zes redenen -en dus excuses- waarom de zoetigheid wél goed voor je is in plaats van alleen maar dikmakend, zijn dan ook niet overbodig. 

Vandaag geven we je zes redenen waarom chocola wél goed voor je is.

1. Cholesterol

Chocolade bevat het stofje lecithine, wat een stofje is dat het cholesterolgehalte verlaagt. Een lager cholesterol is goed voor hart- en bloedvaten.

2. Antioxidant

In cacao zitten polifenolen die ontstekingsremmend werken. Daarnaast bevat een reep nog meer antioxidanten dan bijvoorbeeld granaatappel. Dit geldt overigens wel alleen voor de pure variant.

3. Hart

Cacao bevat het stofje flavonoïde. Dit beschermt niet alleen tegen hart- en vaatziekten maar helpt je ook nog de ‘mist’ in je hoofd te laten verdwijnen na een nacht slecht slapen.

4. Humeur

Dat we vrolijk worden van chocoladereep omdat het zo lekker is, is een feit. Maar wist je wel dat je door chocolade endorfine aanmaakt in je hersenen? Het maakt je dus écht gelukkiger.

5. Magnesium

Chocola zit vol met magnesium, wat een positief effect heeft op je gezondheid. Zo bevordert magnesium de stofwisseling, is het goed voor je spieren en je botopbouw en kan het je stemming verbeteren. Een tekort aan magnesium kan leiden tot verschillende gezondheidsklachten, waaronder migraine en depressieve stemmingen.

6. Verliefdheid

Ook bevat ons favoriete snoepgoed fenylethylamine, een stofje dat ons lichaam ook aanmaakt als we verliefd zijn. Nu willen we natuurlijk niet beweren dat je opeens smoorverliefd wordt als je een stukje chocola eet, maar vrolijk word je er wel van.

Lees ook: Gezonde paleo chocoladebrownies met maar een paar simpele ingrediënten

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest
Bron: Elle Eten | Beeld: Pixabay