Christel

Wij laten het de volgende keer

Wortels zijn geweldig voor je gezondheid. De groente bevat diverse mineralen die goed zijn voor de botten en weer verschillende vitamine die zorgen voor een goed gebit. Kortom: we eten graag wortels om gezond te blijven. Je kunt ze zowel rauw als gekookt eten, maar maakt het ook uit of je de schil om de wortel laat?

Uiteraard maken we de wortel altijd goed schoon met (heet) water, maar de wortels schoon schrapen of schillen is een klusje waar we vaak geen zin in hebben. Is het eigenlijk wel nodig om de schil van de wortel te halen?

De schil zelf voegt niet veel toe qua smaak of vitaminen, máár de meeste smaak van de wortel zit direct onder de schil. Als je de wortel schilt, haal je snel de meeste smaak van je oranje groente af. In dit geval kun je ze dus schrapen. Maar als je de meeste vitamines uit je wortel wilt halen, kun je ze toch beter niet schillen of schrapen. Wortels zijn rijk aan polyacetylenen, dit stofje heeft een ontstekingsremmend effect en nog een tal van andere voordelen. Dit stofje bevindt zich ook vlak onder de flinterdunne schil. Wanneer je de wortel schilt of schrapt, haal je dit stofje al snel weg.

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest.

Bron: Purewow & Men’s Health | Beeld: Pixabay