Naomi

Vegetarisch

Op deze 3 dingen moet je even letten als je vegetarisch wil eten

Als je vegetarisch wil gaan eten juichen de koeien, varkens en kippen in de wei je alleen maar hard toe. Hartstikke goed! Toch is het wel raadzaam om goed te letten op wat je eet, zodat je niet ongewenst aankomt, want zou natuurlijk hartstikke jammer zijn.

Als je op de volgende drie dingen let dan kan er niks mis gaan.

Vleesvervangers
Pas vooral op voor de vleesvervangers. Kaasburgers, gemarineerde tofureepjes of die lekkere groenteburgers zijn erg verleidelijk. Pas alleen wel op dat er niet te veel suiker of verzadigd vet in zit. Dit kan zorgen voor de nodige extra kilo’s en dat zou wel zonde zijn. Kies liever voor alternatieven gemaakt van bonen, kikkererwten of linzen.

Snacken
Ook snacken gebeurt vaak heel calorierijk. Een kommetje gemengde noten is heel lekker en zo naar binnen gewerkt, maar het zijn wel een hoop calorieën. Pak in plaats van een kommetje liever een handje. Net zo lekker, maar minder calorieën. Ook notenpasta’s zijn flink calorierijk. Ook hier moet je voor oppassen. Een goede snack is bijvoorbeeld wortels met hummusdip. Heel lekker, maar minder calorieën.

Eiwitten
Let daarbij ook op je eiwitinname. Vlees bevat veel eiwitten en als je dat laat staan heb je kans dat je te weinig binnen krijgt. Ga dit dan weer niet compenseren met de calorierijke vleesvervangers, maar eet wat vaker eieren, bonen, groenten, quinoa en noten. Zo kom jij echt wel aan die 0,8 gram eiwit per kilo lichaamsgewicht!

Dit later nog eens lezen? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: HLN | Beeld: pexels