Aha! Dus zó worden al die KitKat-vullingen gemaakt!

Het zijn misschien wel een van de meest geliefde chocoladebars in Nederland: KitKats. Een heerlijke snoepreep van krokante wafeltjes, omhuld in een royale laag melkchocolade. Maar deze krokante laagjes wafel die als vulling dienen voor de KitKats, waar zijn die eigenlijk van gemaakt? 

Het antwoord is verwarrender dan dat je zou denken…

Afgekeurde wafeltjes

In de BBC-documentaire Inside the Factory werden we meegenomen om een kijkje te nemen achter de schermen van de Nestlé-fabriek. Journalist Gregg Walace ontdekte hier dat veel van de krokante wafels sneuvelden tijdens de productie in de fabriek. Naar aanleiding hiervan vroeg de journalist wat er dan precies met al deze afgekeurde wafels gebeurde. Het antwoord dat hij hierop kreeg? Alle gesneuvelde wafeltjes gaan weer opnieuw het productieproces door en komen als vulling in de nieuwe wafeltjes. Dus al met al: waar is de vulling van KitKat van gemaakt? De vulling van een KitKat is gemaakt van eerder afgekeurde KitKats, die weer een vulling hebben van daarvoor afgekeurde KitKats. Snap jij ‘m nog?

Dit allemaal is wel erg goed nieuws voor het milieu, want op de manier waarop alles wordt gerecycled maakt dat KitKat-repen dus erg duurzaam zijn. Toch bleven de echte KitKat-fans op het internet wel met een vraag achter; waar is de vulling van de eerste KitKat dan van gemaakt…?

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Margriet | Beeld: Pixabay