Het staat je nachtrust in de weg

Wanneer je vroeg op de avond hebt gegeten, kun je vlak voor het slapen weer een hongerig gevoel krijgen. Het kan lastig zijn om te bepalen of je dan nog iets moet eten of niet. Je wilt natuurlijk niet met een lege maag in bed liggen, maar te veel eten voor het slapengaan, is ook niet fijn. Volgens slaapexperts kan het geen kwaad om voor het slapen nog iets kleins te eten. Maar wát je eet, maakt wel uit. Bepaalde voedingsmiddelen hebben namelijk een negatief effect op je nachtrust! Laat deze dingen ‘s avonds dus maar even staan.

Je nachtrust kan flink verstoord worden als je deze dingen eet voor het slapengaan.

Vette hap

Slaapspecialist Richard Shane vertelt aan Gazet van Antwerpen dat het helemaal niet erg is om nog iets kleins te nemen voordat je gaat slapen. ”Zolang het maar geen vette hap is”, voegt hij eraan toe. ”Je moet het spijsverteringssysyteem niet te veel aanwakkeren als de rest van je lichaam schreeuwt om rust en slaap.”

Chocolade

Een blokje chocolade voor het slapengaan lijkt misschien onschuldig, maar het kan je nachtrust flink verstoren. Net zoals koffie bevat ook chocolade cafeïne. Wel in mindere mate, maar het heeft wel degelijk een negatief effect op je slaap.

Pittig eten

Niet alleen een vette hap en chocolade kun je beter laten staan voordat je gaat slapen, ook pittig eten is geen goed idee wanneer je ‘s avonds trek krijgt. ”Kies voor een maaltijd met neutrale smaken”, zo adviseert Shane. Pikant eten kan de maag namelijk irriteren, wat leidt tot brandend maagzuur en een ongemakkelijk gevoel. Daarnaast zorgt pittig voedsel ook voor extra histamine, een organische verbinding die betrokken is bij verschillende fysiologische processen. De aanmaak ervan is bepaald niet bevorderlijk voor je nachtrust.  Integendeel: het maakt je juist alerter.

Lees ook: Drink dit drankje voor je gaat slapen en reinig je darmen compleet

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Flair | Beeld: Pexels