redacteur
25 min.
2 pers.
Ingrediënten
  • 1 rode ui
  • 2 tomaten
  • 250 gram spinazie
  • 1 teen knoflook
  • 150 gram orzo
  • 350 milliliter (groente)bouillon
  • 1 theelepel (gedroogde) basilicum
  • handje geraspte parmezaanse kaas
  • snufje zout en peper

Dit gerecht geeft lekker weinig afwas

Heb je weleens van orzo gehoord? Deze gedroogde pastasoort heeft veel weg van rijst, maar dat is het dus niet. Hoewel het nog niet heel bekend is in de Nederlandse keuken, kun je er overheerlijke gerechten mee maken! Neem bijvoorbeeld dit eenpansgerecht met spinazie, tomaat en Parmezaanse kaas. Omdat je orzo maar 8 minuten hoeft te koken, is de maaltijd in een handomdraai klaar. Ideaal voor een doordeweekse dag!

Heb jij weleens eerder met orzo gekookt?

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan dit artikel.

Zo maak je het

  • Snipper de ui en snijd de tomaten en spinazie in stukjes.
  • Verwarm een klontje boter in een pan en fruit hierin de ui met een geperst teentje knoflook aan. Voeg na 2 minuten de tomaten toe en bak deze een paar minuten mee. Vervolgens kan de orzo erbij en meng je alles goed door elkaar.
  • Na 1 minuut voeg je de bouillon en de basilicum toe en breng je het geheel aan de kook. Kook de orzo ongeveer 8 minuten, zoals op de verpakking staat beschreven. Vergeet niet om zo nu en dan te roeren. Wanneer al het water is opgenomen, voeg je vervolgens de spinazie toe en bak je die nog een paar minuten mee.
  • Zet het vuur uit en voeg naar smaak wat geraspte Parmezaanse kaas en een snufje zout en peper toe.
  • Verdeel de orzo over twee borden en smullen maar! Vleesliefhebbers zouden nog wat stukjes gerookte kip aan dit gerecht toe kunnen voegen.

Lees ook: Recept: Limoengarnalen met honing, chilisaus en gebakken rijst

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Lekker en Simpel | Beeld: Videostill