Maayke

Want weggooien is natuurlijk zonde!

Lekker hoor al die heerlijke, vette oliebollen tijdens de jaarwisseling, maar meestal blijven we zitten met een flinke stapel die over zijn gebleven na oud en nieuw. En al deze overgebleven oliebollen weggooien? Dat is natuurlijk geen optie. En dat is ook nergens voor nodig want met dit recept kun je nog overheerlijke wentelteefjes maken van de overgebleven oliebollen!

Lekker als nieuwjaarsontbijtje of als lunch.

Wat heb je nodig? (voor 4 personen)

  • 6 oliebollen
  • 1 ei
  • 250 milliliter melk
  • een klontje boter
  • 1 eetlepel suiker
  • 1 theelepel kaneel

Dit is hoe je het maakt:

  • Snijd de 6 oliebollen in plakjes.
  • Klop het ei samen met de melk goed door elkaar.
  • Doop alle plakjes oliebol door het mengsel en leg de plakjes vervolgens in een schaal of een diep bord. Schenk de rest van het mengsel over de plakjes heen.
  • Verhit een klontje boter in een koekenpan en bak vervolgens de plakjes totdat ze mooi goudbruin van kleur zijn.
  • Meng tenslotte de suiker en kaneel door elkaar en strooi dit over de gebakken plakjes oliebol heen.
  • Eetsmakelijk!

Lees ook: ‘Van suiker in fruit word je dik,’ waar of niet? Wij hebben het antwoord!

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: Love That | Beeld: Oliebollen door www.snack-nieuws.nl onder de licentie CC by 2.0