Naomi

Studentenhaver is de perfecte studiesnack

Studentenhaver, wie is er niet gek op? Dat heerlijke mengsel van verschillende noten en rozijnen gaat er bij ons zo in. Dan hebben we het uiteraard niet over een handje, maar gelijk over een zak. Tijdens zo’n schransbui vroegen wij ons echter ineens af waarom studentenhaver eigenlijk zo heet. Heeft dat te maken met de prijs of is het eigenlijk wat anders? We zochten het voor je uit. 

De oorsprong van de naam ligt net even anders.

Studeren

Ondanks dat studenten de naam hebben dat ze niet vies zijn van dingen die net even iets minder kosten, is dat niet de reden dat studentenhaver zijn naam heeft gekregen. De reden voor de naam is dat men lange tijd dacht dat je intelligenter werd van het eten van noten. De stoffen die erin zitten zouden ervoor zorgen dat je kennis beter opneemt en dat je dus beter kunt leren. Dat is uiteraard perfect voor studenten, vandaar de naam.

Elitehaver

De tweede bijnaam van studentenhaver is elitehaver. Deze naam staat eigenlijk in verbinding met de eerste naam. Studeren was namelijk enkel voor de elite weggelegd. Hoewel dat nu niet meer zo is, is de naam ongewijzigd gebleven.

Slimmer?

Nu horen we je denken; klopt het dat je intelligenter wordt van noten eten? Een handje noten is uiteraard gezonder dan een zak chips of een bakje patat, maar het is niet onomstotelijk vastgesteld dat je er ook daadwerkelijk slimmer van wordt. De goede vetten zijn echter wel een belangrijke bron van energie voor jou en je brein. Een handje studentenhaver is daardoor wel een perfecte snack tijdens het werken en studeren.

Lees ook: Schokkend: allergie-informatie op etiketten blijken veel vaker niet te kloppen dan verwacht

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Elle eten | beeld: pxhere