Marlieke

Blijkbaar is het dé manier om alles uit je sapje te halen

Sinaasappelsap lijkt zo’n alledaags drankje, maar het schijnt scheikundig behoorlijk ingewikkeld in elkaar te zitten. We zullen niet te diep op de chemische details ingaan, maar willen je wel een tip meegeven: ‘lucht’ je sinaasappelsap voor gebruik en geniet van het lekkerste glaasje ooit.

Veel variatie

Kant-en-klare sinaasappelsap vind je in alle soorten en maten. De een smaakt zoet en licht, de ander neigt juist naar bitter. Niet zo gek dat veel mensen zweren bij een bepaald merk sinaasappelsap, want de smaak en textuur kunnen behoorlijk verschillen. Wat al deze sappen wel gemeen hebben, is dat één ding ze nog lekkerder maakt, en dat is schudden.

Geluchte sinaasappelsap

Dit trucje is rechtstreeks afkomstig van de Garibaldi-cocktail, die gemaakt wordt met geluchte sinaasappelsap en Campari. Door de sinaasappelsap flink door te schudden alvorens het te serveren, schijnt de structuur en de smaak luchtiger en lekkerder te worden. Niets verslaat natuurlijk een versgeperst sapje, maar dit komt wel héél dicht in de buurt.

Shake it

Hoe ga je precies te werk? Je kunt het sinaasappelsap met een paar ijsklontjes flink doorschudden in een cocktailshaker. Blijf schudden totdat de drank een luchtige, zachte structuur krijgt. Je kunt natuurlijk ook de blender gebruiken om het sap eens goed in beweging te brengen. Schud of blend totdat het sinaasappelsap lichter van kleur wordt en zich een soort schuimlaagje bovenop vormt.

Lees ook: Lifehack: op deze manier haal je het eigeel uit je ei

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Lifehacker | Beeld: Unsplash