Christel

Dit scheelt weer stress

Iedereen die een kleine blaas heeft, denkt wel twee keer na voordat ze een extra glaasje water of nog een kopje koffie nemen als ze daarna lang in de auto moeten zitten. De toiletten aan de snelweg zijn immers vaak vies en je zit er niet op te wachten om met een drukkende blaas in de auto te zitten. Het resultaat is dat je soms veel te weinig drinkt, wat ook zeker geen pretje is.

Koffie
Om deze beide scenario’s in de toekomst te voorkomen, hebben we een oplossing voor je. Helemaal niks drinken als je weet dat je weg moet is geen goed idee, maar een kopje koffie drinken is ook niet heel slim. Van koffie raak je niet uitgedroogd, maar door de cafeïne moet je wel sneller naar de wc. Wat je dan wel kunt drinken? Melk!

Melk
Uit een gepubliceerde studie van American Society for Nutrition blijkt dat melk de oplossing kan bieden voor je plas-gerelateerde problemen. Melk zit tjokvol met voedingsstoffen waaronder kalium. Dit houdt je niet alleen gehydrateerd, maar het kost je lichaam ook meer tijd om dit te verwerken. Hierdoor hoef je minder snel naar de wc!

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest

Bron: Purewow | Beeld: Pixabay