Sabine

Deze cheesecake hoeft geen uren in de koelkast of oven

Een cheesecake is natuurlijk het lekkerst wanneer je ‘m zelf maakt, maar de fanatieke bakkers anders ons weten dat het taartje verrekte lang moet opstijven in de koelkast of lang in de oven moet bakken -om daarna af te koelen. Maar toch echt wat sneller van een cheesecakeje wil genieten, kan gelukkig dit recept volgen.

Dit heb je nodig:

  • 1 eetlepel boter
  • 2 digestieve koekjes
  • 110 gram roomkaas, op kamertemperatuur
  • 2 eetlepels suiker
  • 4 druppels vanille-extract
  • frambozen of aardbeien om te serveren

Dit moet je doen:

  • Doe de boter in een ramekin en plaats deze 20 seconden in de magnetron. Gebruik de gesmolten boter om de rest van de ramekin in te vetten.
  • Plet de digestieve koekjes en doe deze in de ramekin. Vermeng het met het beetje boter en druk het daarna plat met een lepel zodat je een bodem hebt.
  • Doe in een apart kommetje de roomkaas en klop deze luchtig. Voeg daarna de suiker en het vanille-extract toe en roer opnieuw tot er geen klontjes meer zijn. Schenk het mengsel daarna ook in de ramekin.
  • Zet het cheesecakeje daarna 4 minuten in de magnetron, maar haal ‘m er om de 30 seconden even uit. Zorg ervoor dat de magnetron niet op volle warmte gaat, maar slechts op 50 procent staat ingesteld. Houd ook in de gaten dat de cheesecake niet bubbelt aan de zijkanten.
  • Zet de cheesecake daarna nog 30 minuten in de koelkast. Gebruik daarna een mes om de zijkanten los te snijden en plaats een klein bordje bovenop de ramekin. Draai het om zodat het cheesecakje daarna op het bordje ligt. Til de cheesecake daarna voorzichtig op en plaats ‘m zo dat de kost beneden zit. Gebruik daarna nog wat frambozen voor de bovenkant van het cakeje en serveer direct.

Dit recept bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: Tasty | Beeld: Videostill Tasty