Sabine

Wij weten wat vanavond op het menu staat: pasta!

Pastafans hebben zelden een excuus nodig om hun favoriete deegwaar klaar te maken, maar als je dan tóch een smoesje nodig hebt, hebben wij heel fijn nieuws voor je. Pasta-eters zijn namelijk gezonder dan mensen die koolhydraten mijden.

Gezonder

Uit data van verschillende onderzoeken in 2001 en 2012 van de US National Health and Nutrition Examination Survey is gebleken dat pasta-eters gezonder zijn dan mensen die geen pasta eten. Uit de resultaten bleek dat mensen die regelmatig pasta eten veel minder verzadigd vet en toegevoegde suikers eten dan mensen die een koolhydraatarm dieet volgen.

Meer gezonde stoffen

Daarnaast krijgen pasta-eters vaak meer ijzer, magnesium en andere voedingsvezels binnen. Wel is het belangrijk om in het achterhoofd te houden dat de opdracht voor dit onderzoek werd gegeven door the National Pasta Association. Zij willen natuurlijk als geen ander bewijzen dat pasta zo slecht niet voor je is.

Uit een ander onderzoek van vorig jaar is daarnaast gebleken dat pastaconsumptie niet gelinkt wordt aan obesitas. Uit de gegevens bleek zelfs dat het deegwaar kan zorgen voor een beter gewichtmanagement aangezien het deel kan uitmaken van een gezond mediterraans dieet.

Lees ook: Citroenpers in huis? Dan gebruik je deze waarschijnlijk je hele leven al verkeerd

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: Lifestyle | Beeld: Pixabay