Christel

Het is heel eenvoudig

Amerikanen zijn dol op experimenten met eten. Zo maakten we dankzij hen kennis met American pancakes, hot dogs en gefrituurde Oreo’s. Maar ook op het gebied van koffie hebben ze wat uitgevonden dat ongewoon is, maar wel erg lekker.

Voor iedereen die graag experimenteert met koffie is dit een aanrader. Vorig jaar kwam een koffiezaak in Phoenix (Arizona, Amerika) op het idee om koude espresso met sinaasappel te combineren. Onder fervent Instagrammers werd de bijzondere espresso al snel razendpopupair. De ongewone koffie leverde immers leuke plaatjes op. Maar wat bleek nog meer? De sinaasappelespresso was niet alleen een lust voor het oog, maar het drankje bleek ook nog eens lekker te zijn.

Deze bijzondere mix is nu in meerdere zaken in Phoenix te koop en draagt de naam ‘Good Morning, Vietnam’ of ‘Sunrise’. Ook al is de koffie nog zo speciaal, alleen voor een drankje stappen we niet op het vliegtuig. Uiteraard kun je dit bijzondere drankje ook zelf maken.

Wat heb je nodig voor één drankje?

  • 1 shot espresso
  • 180 milliliter vers geperste sinaasappelsap

Wat moet je doen?

Je kunt alles natuurlijk meteen in een glas schenken, maar dan ziet je drankje er veel minder mooi uit. Door eerst de sinaasappelsap in een doorzichtig glas te doen en vervolgens heel langzaam de espresso erbij te schenken krijg je twee verschillende lagen in je glas. Hierdoor kun je de sinaasappelsap en de espresso nog van elkaar onderscheiden.

Espresso+OJ=Sunrise Coffee. It’s bomb, that’s all you need to know! #getyouone #yourewelcome #thankmelater

Een bericht gedeeld door BreAnna. MBM Blog. (@mombeyondmom) op

Breakfassssss.

Een bericht gedeeld door Dance Punk/New Wave (@paperfoxesofficial) op

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest

Bron: Prevention, Extra Crispy | Beeld: Pixabay