Sabine

Dit is superleuk voor een kinderfeestje

Oké, eerlijk is eerlijk: het is niet écht een cake. Maar dat hoeft de pret helemaal niet te drukken. Dit gebakje ziet er superleuk uit en kinderen zullen het een grappige traktatie vinden. Daarnaast is deze snack in een handomdraai gemaakt.

Dit recept komt -zoals je misschien wel had verwacht- niet van Hollandse bodem. Het zijn de Japanners die we mogen bedanken voor deze leuk uitziende, eetbare creatie. In Japan noemen ze het raindrop cake. Benieuwd of het iets voor jou is? Probeer het recept dan eens!

Dit heb je nodig:

  • 250 milliliter water
  • 1/8 theelepel agaragar poeder
  • snufje fijne vanille-suiker
  • aardbeien

Zo maak je het:

  • Zet een klein pannetje op laag vuur en doe hier het agaragar poeder in en schenk het water erbij. Roer totdat de agaragar is opgelost. Voeg daarna suiker toe en roer opnieuw. Laat het daarna nog een minuut zachtjes koken.
  • Zorg voor een paar plastic bekertjes en verdeel de helft van het agaragar water over de bekertjes. Laat het water in de bekertjes opstijven en doe daarna in elk bekertje een aardbei. Verdeel daarna de andere helft van het agaragar water over de bekertjes. Laat het daarna een half uur koelen. Dus de doorzichtige cakejes daarna uit de bekertjes. Serveer direct.

Wil je dit recept bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: The Star | Beeld: Videostill