Christel

Gelukkig kun je zelf heel snel een veel beter alternatief maken!

Voor de luiaard onder ons is de magnetron popcorn dé uitkomst van de eeuw. Even een zak in de magnetron schuiven en binnen no-time heb je heerlijke, zoute popcorn op tafel staan. Klinkt geweldig, maar in de praktijk is het hartstikke slecht voor je. Voortaan kun je daarom beter geen magnetron popcorn meer in de supermarkt kopen!

Wist je dat de binnenkant van de zak waar je popcorn in wordt gepoft, veel chemicaliën bevat? Eén daarvan is perfluoroctaanzuur. Dit bestandsdeel wordt zelfs gelinkt aan onvruchtbaarheid bij mensen! De chemische stoffen in de popcornzak verdampen in de magnetron en komen uiteindelijk in jouw ‘heerlijke’ popcorn terecht! Bovendien bevatten de meeste magnetron popcornsoorten -zelfs de ‘natuurlijke’ varianten- veel toegevoegde kunstmatige smaken en zitten ze bomvol met transvetten. Wil je toch graag snel gepofte maïs op tafel hebben en heb je geen popcornmachine? Dan kun je magnetron popcorn beter niet meer in de supermarkt kopen, maar helemaal zelf maken. Het is nog hartstikke makkelijk ook!

Wat heb je nodig?

  • 80 gram pofmaïs
  • halve eetlepel zonnebloemolie
  • snufje zout
  • bruine papieren lunchzak (of een papieren zak die je bij de groenteafdeling of markt krijgt)

Wat moet je doen?

  • Doe de popcorn maïs, de zonnebloemolie en zout in een kom en vermeng dit goed. Voeg eventueel nog andere kruiden als paprika-, chili,- of knoflookpoeder toe om de popcorn een andere smaak te geven.
  • Doe de maïs vervolgens in de zak en vouw de bovenkant van de zak een paar keer dubbel, zodat deze dichtblijft wanneer-ie in de magnetron zit.
  • Doe de zak 2 á 3 minuten in de magnetron (800 W), tot het poffen van de maïs een stuk minder is geworden. Blijf wel bij de magnetron en houd de zak goed in de gaten! Als de popcorn te lang in de magnetron zit, brandt het aan!

Fan van dit recept? Bewaar ‘m op Pinterest!

Bron: Purewow & Girlscene | Beeld: Pixabay