Sabine

Binnen een half uurtje kun je al genieten van deze smeuïge, glutenvrije chocoladekoekjes

Iemand die met een glutenintollerantie kampt, weet dat het leven niet altijd over rozen gaat wat lekkernijen betreft. In veel koekjes en taarten zitten vaak gluten. Dus… wat staat je dan te doen wanneer je zoete trek gestild moet worden? Juist, dan maak je deze chocoladekoekjes zonder gluten.

Dit heb je nodig:

  • 375 gram poedersuiker
  • 65 gram cacao
  • halve theelepel zout
  • 3 grote eiwitten
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 260 gram (pure) chocolade chips (let wel even extra goed op dat deze glutenvrij zijn als je een intolerantie hebt)

Zo maak je het:

  • Bekleed een bakplaat met bakpapier of vet deze in met een bakspray.
  • Meng in een grote kom de cacao, zout en poedersuiker.
  • Voeg daarna de eiwitten toe samen met de vanille-extract en roer tot het met elkaar is vermengd. Het deeg zal erg dik zijn, maar dit hoort zo. Meng als laatst de chocoladechips met het mengsel.
  • Gebruik daarna een lepel om het beslag uit de kom te halen en plaats dit op de bakplaat. Leg deze op de bakplaat en doe dit tot het deeg op is.
  • Laat de koekjes 30 minuten rusten op de bakplaat.
  • Verwarm daarna de oven voor op 180 graden en zet de koekjes 10-12 minuten in de oven.
  • Laat de koekjes daarna 10 minuten afkoelen.

Dit recept bewaren voor later? Pin hem op Pinterest!

Bron: Mama Gourmand | Beeld: Videostill YouTube