21 maart 2019

Volgens deze voedingsdeskundigen kunnen mandarijnen veel doen voor het verouderingsproces

Het is geen geheim dat citrusvruchten over het algemeen veel vitamine C bevatten. Het eten van sinaasappels, grapefruits, guaves of een andere citrusvruchten zal dus zeker bijdragen aan een goede gezondheid. Maar met name mandarijnen dragen hieraan bij met een grote hoeveelheid gezondheidsvoordelen en hoewel ze maar klein zijn, doen ze een hoop goed voor je, waaronder het voorkomen van grijze haren!

Dat wordt dus vaker een mandarijntje pellen!

Mandarijnen

Voedingsdeskundige Frida Harju-Westman vertelde PureWow dat mandarijnen het krijgen van grijze haren iets langer kunnen uitstellen. Vanwege de vitamines in mandarijnen kan je lichaam hier goed van profiteren. “De vitamine C in mandarijnen helpt het lichaam om meer collageen te produceren, terwijl de vitamine A in deze citrusvrucht het haar gehydrateerd helpt houden door de productie van talg te vergroten,” zo legt Frida uit. 

Gezondheidsvoordelen

Hoewel een prachtige huid en haar zeker de voordelen zijn van het dagelijks eten van citrusvruchten voor de rest van je leven, is dat zeker niet het enige voordeel. Naast het langer behouden van de levendige kleur in je haar en het vertragen van de veroudering van je huid, hebben mandarijnen ook nog andere gezondheidsvoordelen. Volgens Natural Food Series kunnen mandarijnen de spijsvertering verbeteren, de bloeddruk reguleren, het hart beschermen en het risico op kanker, diabetes en osteoporose verminderen.

Afvallen

Mandarijnen bevatten veel vezels en bevatten vrij weinig calorieën, zo meldt Healthline. “Studies hebben aangetoond dat het eten van een vezelrijke voeding gunstig kan zijn voor gewichtsvermindering, het risico op hartaandoeningen vermindert en de bloedsuikerspiegel verbetert.”

Lees ook: Zo bereid je groentes zonder te veel vitamines te verliezen

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Delish | Beeld: Pixabay