Rowan Hattu

Wij geven antwoord op deze brandende vraag

Je kent het wel: je wil heerlijke spaghetti met gehakt maken, maar je komt er te laat achter dat je je gehakt nog niet hebt laten ontdooien. Balen! Maar niet getreurd. Gelukkig kun je op een aantal makkelijke manieren je gehakt snel ontdooien.

Magnetron

Allereerst kun je het bevroren gehakt eventjes in de magnetron zetten. Een magnetron heeft namelijk gewoon een ontdooistand. Toch moet je hier niet té makkelijk over denken, aangezien je de magnetron niet al te hoog moet zetten. Hierdoor kunnen er stukjes vlees al beginnen te garen, en dat wil je niet hebben. De volgende standen zijn handig om aan te houden als je vlees wil ontdooien in de magnetron:

  • 350 Watt: snel ontdooien voor kleine hoeveelheden vlees
  • 250 Watt: normaal ontdooien
  • 100 Watt: Langzaam ontdooien

Koud water

Natuurlijk zijn er ook andere opties als het gaat om het ontdooien van je vlees. Zo kun je gehakt ook ontdooien in koud water voor ongeveer vijftien tot dertig minuten. Wel is het belangrijk om je vlees in kleine stukken te breken en in een kleine diepvrieszak te stoppen. Vervolgens vul je een grote kom met koud water, en doe je de zak in de kom. Let wel op: het water moet koud blijven in verband met bacterievorming. Merk je dus dat het water warm wordt? Vervangen!

Tips

Weet je gewoonweg niet hoe lang je vlees moet ontdooien zonder een van deze twee manieren te gebruiken? Houdt dan in je achterhoofd dat vlees meestal 24 uur moet ontdooien. Haal het vlees dus 24 uur vóórdat je het wil bakken uit de vriezer en leg het op een bord in de koelkast. Zo kun jij op de beste manier je vlees op temperatuur krijgen.

Lees ook: Hierom moet je altijd om het bonnetje bij de McDonald’s vragen

Artikel bewaren? Pin hem op Pinterest!

Bron: Vriendin | Beeld: Pexels